26 Mars ~

Hejsan!

Idag fick jag besök av min goda vän Jennie, så trevligt!! och lycka till med provet imorgon!! håller alla tummar!

I eftermiddags var jag supertrött, alltså så trött att jag knappt orkade svara Arti eller ha ögonen öppna. Men jag vågade ändå inte lägga mig eller vila. Jag pratade med Mani på telefon vid 15.00 o undrade när han ska komma från jobbet för jag var så trött....o han svarade vid 16.15 någongång. Det visste jag ju redan men men så vi la på o jag låg o ammade Elira o sen hör jag Arti ropa pappaaaaaa.... o jag blev sååå glad att tröttheten försvann hahaha nee men alltså vilken underbar man jag har, tror faktiskt han är världens bästa!!! ♥ ♥ så alla ni som leter efter den bästa...tyvärr men jag hann före!!

Min lillebror är hos oss o hälsar på, de spelas o hojtas här o jag får ju sitta vid min dator ifred :) mee looveee¨:)
Var bjuden på tjejkväll hos syster yster ikväll men kunde inte åka ner tyvärr. Får bli nästa gång eller får ni tjejer masa er hit istället!!  En liten trip till Växjö :)

Här kommer lite bilder:

De två första bilderna är tre blivande handläggare haha :) Oliver (4 månader), Elira (3 månader) & Wilma (3 veckor).

       

Nu blir det myspys med Elira :)

/Jeta

25 Mars ~

Hej

Idag begravdes en av våra vänners pappa. Har känts väldigt tungt o jobbigt, skickar massor av kramar till ER!


Idag har det varit våfflans dag om ni nu har missat det. Jag ska ju självklart skryta med att jag o Arti gjorde våfflor idag. Det blev mumsigt o Theres med söta Wilma hälsade också på. Det har varit en händelserik vecka. Igår var jag med barnen på BVC o hade viktkontroll o vaccination för båda barnen. Jag fick hjälp av Jennie på BVC som passade när Arti o Elira tog sprutorna. Arti var rädd o vågade inte men det gick väldigt bra, sedan var det Eliras tur o men lilla hjärtat var det värre, hon grät o grät o grät. Det gjorde jätteont!! Sen var vi på fika hos Theres & Wilma o även där gjorde det så ont att Elira inte kunde sluta gråta. Mitt lilla hjärta ♥

Elira hade gått upp i vikt så nu väger hon 6680 o ligger bra till på kurvan :) Även Arti vägdes o han är exakt 17 kilo.

Resten av veckan är rätt lugn, hoppas jag....imorgon ska jag försöka lägga in lite bilder på veckan. Kollade förresten även skatten på nätet....och JIPPIIIEEE jag ska få tillbaka :) tjoooohhooooo :)

/Glaaaada Jeta

23 Mars ~

Hej!

Ny vecka nya utmaningar... ska se till så alla i familjen är helt friska denna vecka o även försöka se till att alla klarar sig utan en skråma. Igår var det tyvärr inte min sons dag. Han snubbla o ramla o han klämde sig o slog sig. Min stackars älskling som fick stå ut en hel del men som tur är så är han ändå oskadd. Han har varit hemma med mig o Elira idag. Vi har haft en bra dag med mycket lek i sandlådan o massa sandslott :)

Imorgon är det viktkontroll o vaccination för Elira o även vaccination för Arti, Arti hatar allt vad sjukvård heter så det kommer bli tufft, M ska försöka komma ifrån jobbet den tiden o vara med oss. Svårt o trösta två barn samtidigt. Hoppas han kan komma ifrån... får se hur det går.

Imorgon ska vi, jag o barnen en sväng ner till min kollega Theres som nyligen fått en dotter. En mycket söt tjeja som fick namnet Wilma... *me love* ♥ Ska bli så kul att få träffa Wilma...mamman med :)

Nu spelar pöjkarna play station, Elira sover o jag gör som alltid aldrig någon nytta haha... ne men jag ska faktiskt ner o förberedda lite fika till mig o M efter att Arti somnat. Kanske hinns det med en film, såg filmen Gran Torino häromkvällen o M o jag har skrattat mycket under filmen men den var inte så där värst super bra. Men Clint`an har ju blett gammal asså! (Clint Eastwood).

Soo Loong!// Jeta

20 Mars ~ Frisk igen ~

Hello där ute!!

Japp nu är jag frisk... nja inte 100 procent kanske men nästintill! Ja iallafall så har jag fått sova gott natten till idag o sen var jag iväg till dagis tidigt o sen fick jag sms av Jennie i rätt tid om en promenad. Vi gick en härlig runda i det super sköna vädret. Efter det gick jag lite till o sen tittade jag förbi hos Mersija. Trevligt!!

Ja eftermiddan ägnades åt stor städning på nedervåningen, så skönt när man har det klart. Jädrans vad damm som samlar på sig... men ni andra känner väl inte igen detta!!!?? :)

På kvällen var vi o besökta Saranda o hennes familj, Lika kul varje gång o barn med massa energi!! :)

Okej jag är törstig, har ju druckit flera liter känns det som.... jag ammar ju så det beror på det jag vet men ändå alltså...HELA tiden!! Oh ja tur man har vatten o himmelskt gott KALLT vatten haha ja nu fattar ni kanske varför jag blir sjuk o får ont i halsen...!

Nu när våren närma sig ska jag planera massa att ordna med trädgården... ordna o ordna men ja odla kanske det heter. Jag ska göra en plats där bara jag får va :) kanske Art  med... eller näe han får ordna en egen! haha jag vill odla mina egna ja det man nu kan odla... :)  *längtar*
  Nån duktig som har tips?!

Imorrn bär det av mot stan... I Hope!!

Nu ska det mysas!

♥/Jeta

19 Mars ~ Elira 3 månader ~



Hej!

Idag är det tre månader sen Elira kom till oss. Känns konstigt att tiden bara rinner iväg...jag vill komma ihåg varenda dag o jag vill helst att hon är liiiiten lite längre. Min underbara fina flicka :) Härligt varje gång hon skiner som en sol!!

Idag har vi varit hemma alla tre, orkade inte iväg med Arti till dagis så han har varit hemma o är en sååå snäll o omtänksam liten grabb. Hämtar saker åt oss o sen tittar lugnt på sina favoritprogram. Vi har inte varit ute nånting idag fast vädret ser ut o va kanon...saknar det men har inte energi för att gå ut.





Love/Jeta

18 Mars ~ Solen har hittat hem ~

Hallå!

Ja nu var det ett tag sen igen! Hmm mycket har hunnit hända o efter en superhärlig helg så blev jag sjuk!! Har ont i huvet, halsen o något febrig... ja ja bättre jag än barnen MEN jag är rädd för o smitta dem o det är inte så enkelt att hålla sig borta från dem... speciellt Elira...känns som hon redan e smittad då hon nyser på rätt rejält!!

Igår var jag o min vännina Mersija på en lååååååååååååååång promenad men himla trevligt, vi gick igenom hela Östra lugnet o kollade på alla husen så nu vet jag vilka som bor var haha nee men man går ju vilse där alltså!! Fint e det iallafall!

I måndags fick vi besök av Lars & Linda med barnen My & Ava samt Maria med barnen Melissa & Midas. Artis gamla kompisar :)
Tack för blommorna :)

Idag var jag med barnen på Evedals lekplats som byggdes ganska nyligen med inspiration av rymden så det  ÄLSKADE Arti :) Det är så skönt när Elira sover i vagnen o man faktiskt kan ägna 100% på att vara med Arti precis som innan. Jag orkade inte egentligen då jag inte alls e pigg men det otroligt vackra vädret gör en piggare på nåt sätt. Jag känner mig ändå inte så seg & jag hoppas detta håller i sig ett tag så man kan va ute mer.

Här kommer bilder....

       

Snart är mitt skift över... iallafall för några timmar, mannen kommer o får passa barnen medan jag får däcka i säng!!

13 Mars ~ fredag den trettonde ~

Halloj!

Alltså det är fredag den trettonde idag, som om ni inte visste hehe men ja vissa säger att det brukar va otur o så men för min del har dagen flyttit på rätt bra. Haft en skön dag o hann med o göra mycket. NU sover barnen så det är så lugnt o skönt :)

Helgen är fullspäckad med bla arbetsdag på dagis på söndag. Det ska fixas o städas :) det är så kul att hjälpas åt för sina barns skull o att träffa de andra föräldrarna. Vi ska även grilla korv ute så det blir så skojigt. Hoppas det inte öser regn bara... Sedan har Artis kompis Maximilian blivit 4 år o då är det ju kalas så klart :) när jag hämta Arti på dagis idag sa Maximilian till mig meeen Arti måste ju komma.... ska han komma....för jag vill han ska komma.....haha han e så himla söt!! Jag sa ja Arti vill så gärna komma! Då fick jag värsta smilet :)  Hans mamma sa när jag pratade med henne på telefon att han ville ha kalas bara för Artis skull.... hahaha okej...

Jag vill oxå gå på kalas... nån som fyller år snart? :)

Tack för alla kommentarer jag får... MEN hatar anonyma inlägg haha jag blir så nyfiken på vem det är så snälla skriv era namn :) uch hoppas jag inte skrämmer bort er nu!

Nee nu ska jag se klart Let´s Dance.... alltså hoppas Laila inte vinner... hon e ju bara så jobbig o DIVIG!! hennes frisyr väger ju mer en hon själv!! värsta frissan även när hon tränar.... klart hon kanske ser ut som värsta freaket när hon inte fixat sig.... förlåååt så alla ni som hejar på henne får väl käfta emot mig nu :) tror jag hejar på Helena som e så vacker o den där roliga gubben... haha :) Morgan (var tvungen o fråga M vad han heter)

Puss & Godnatt!

/Jeta

~ Të dua ~

Vilken uuunderbar låt!! Här kommer den sååå Njuuut mina vänner!! 

Të dua  ♥ Jag älskar dig


~ Utlovade recept ~

Här kommer recept som jag lovat, recepten är hämtade från icas hemsida.

Tacokryddad kycklinglasagne
Ingredienser
Portioner: 4

500 g kycklingkött (lår- eller bröstfilé)
2 gula lökar
1 broccoli 
1 röd paprika 
2 påsar taco kryddmix (à 40 g)
1 1/2 dl vatten
2 dl lättcrème fraiche
200 g färskost (av philadelphiatyp)
2 dl mjölk
ca 9 lasagneplattor
1 dl riven gratängost
olja



Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skala och finhacka löken. Skär broccolin i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
3. Skär kycklingen i strimlor. Stek kyckling och grönsaker i 1 msk olja i 5 minuter. Tillsätt taco kryddmix och vatten.
4. Rör i crème fraiche, färskost och mjölk. Koka upp kycklingragun.
5.Täck bottnen på en smord ugnssäker form med ett tunt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva 2 lager med ragu och plattor. Avsluta med ett lager ragu. Strö över osten.
6. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad.



Tacokryddad kycklinglasagne












Enchiladas med tonfisk och majs

Ingredienser
Portioner: 4

1 gul lök
1 msk olja
1 burk (400 g) krossade tomater 
1 msk honung
½ tsk spiskummin
1 tsk salt 
2 krm chilipeppar
1 burk (340 g) majs 
1 burk (185 g) tonfisk (i vatten)
8 tortillabröd
2 dl riven ost


Gör så här
Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan i en panna. Tillsätt krossade tomater, honung, spiskummin, salt och chilipeppar. Låt puttra några minuter. Låt majs och tonfisk rinna av och blanda i tomatröran.

Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i 250°C, 6-7 minuter.
Rullarna kan även värmas i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), 2-3 minuter om fyllningen är varm eller 4-5 minuter om fyllningen svalnat.

Servera med sallad och en salsa.

Enchiladas med tonfisk och majs


~10 Mars ~

Hej på er!

Tack för alla kommentarer jag får, det är alltid kul att läsa dem o det är väl mest då man får bekräftat att nån ens orkar in o läsa om ens vardag. Ja några av er är så illa tvugna haha nee skojar men det är kul o jag uppskattar era kommentarer :)

Jag har haft en bra helg som tyvärr tar slut alldeles för fort men tror många med mig känner likadant. Den började med en så fin middag på restaurang Aptit som mannen bjöd mig på :) åt en otroligt god vegetarisk lasagne. Detta var den sjunde mars då vi var iväg hos mamma den åttonde mars för att fira henne oxå. Den åttonde mars var det även arrangerat en fest för oss kvinnor på albanska klubben... mee likeee... fick då träffa några man inte sett på länge :) o Mila min allra godaste vän har ju fått en super fin mage :) alltså hon väntar sig en bebis som beräknas va färdigbakt i mitten av sommaren :) *längtar* :) många bebisar bland mina vänner nu så det är underbart med de små liven :) ♥

Idag bar det av till babycaféet med mina barn. Det var tio års jubileum så där var fullt med folk o massa bilder togs det, så kanske man e med i tidningen imorrn :) Arti blev målad i ansiktet som ett lejon o han var så glad. Där träffade vi några av hans gamla vänner som han hade när han var bebis. Även hans kompisar hade växt till sig :)

Man är så dålig på att utrycka sin kärlek till sina närmaste så därför vill jag skriva till er att jag älskar er så mycket. Jag uppskattar er o skulle inte känna mig hel utan er i mitt liv. Tack för att ni finns!! Ni vet vilka ni är!! ♥

/Jeta

8 Mars ~ Urime 8 Marsin ~

Grattis på kvinnodagen!! ♥

/Jeta


6 Mars ~ Lite av varje ~

Hallå där!

Idag har dagen gått otroligt snabbt. Imorse var jag på dagis o lämnade Arti, sedan hade jag samtal med hans fröken på dagis sk kvartsamtal eller vad man nu kallar det. Iallafall fick jag höra att min son är väldigt omtyckt, han är mycket social o älskar att leka med alla barnen, han utesluter INGEN. Kändes bra... jag har ingen enstöring o ingen unge som jag behöver vara rädd för att han ska bli mobbare eller våldsam.... visst det kan ändra sig man vet aldrig haha men min älskling måste få en kalender så alla hans kompisar får boka tid med honom :) ♥ /STOLT MAMMA!

Sedan bar det av till arbetsplatsen, var kul att komma dit o träffa alla. Fick även veta att vi fått en ny chef. De som träffat henne tycker det kommer bli perfekt så det hoppas jag ju o att hon hunnit jobba ett tag tills jag återvänder. En dag MÅSTE jag ju tillbaka. Ärligt så saknar jag mina kollegor.... lite.... :) En av dem, Theres som jag skrivit om tidigare fick sin flicka igår :) STORT GRATTIS! M näst på tur :) *längtar*

Sedan efter att mannen kom hem så fick jag massa tid till mig själv, tog bilen o åkte ner på stan en runda. Otroligt vad härligt att gå runt alldeles SJÄLV.... gick o njöt för en stund.... handlade en fin klänning på vero moda, en kofta på aima, en klocka& örhängen.... o Mc Donald´s till familjen hehe :)

bild på klockan... meee loovee:



Nu är männen iväg o fixar håret...kul för Arti han älskar o få färg på det hehe. Elira sover o jag sitter här, ska strax ner o hänga lite tvätt!!

NORA: nepp jag e icke gravid!! hehe nån måtta får det va!!

So Loooong!! /Jeta

4 Mars ~ skumma dagar ~



Hallå på er!!

Japp som rubriken lyder så har de sista dagarna inte varit på min sida... hel märkligt har jag sovit, konstiga drömmar o så, barnen sov bra tack o lov men jag själv hade ingen ro.

I tisdags var jag på bvc också o där hade vi vikt kontroll. Elira väger numera 6135 gram. Känns väldigt bra o hon växer som hon ska. Vi hade även mammasamtal, lite frågor  om hur man mår nu efter förlossningen osv. Dessa frågor ska tydligen fånga om man nu hade förlossningsdepression men jag tyckte inte alls att endast de frågorna skulle vissa om man var deprimerad. Sen började hon säga: ja inte för att du är deprimerad men ska ändå..... bla bla bla... jaha  (nu är jag ju inte det) MEN jag satt ändå o tänkte tänk om jag hade varit det o hade väntat till det här samtalet o att få komma o prata av sig eller först då våga säga något o sen börjar hon meningen som hon gjorde.... inte mycket hjälp jag skulle fått...inte konstigt att man inte fångar upp alla nedstämda!!

Igår kom min bror o hans fru o deras superfina dotter Elisa. De stannade över o sen fick jag vara barnvakt åt Elisa. Japp 3 barn fick jag ta hand om o tro det eller ej så fixade jag det!!! NEJ vi ska inte skaffa en tredje... åtminstone inte än på nåra år!! Nee allvarligt så var det massor att tänka på... nu när jag fått Elira så har ju Arti blivit så pass stor att han faktiskt klarar sig själv o vet vad som kan va farligt osv (dock inte allt). Men nu när jag hade Elisa med fick jag ju använda huvet hela tiden.... ammade jag så var jag tvungen o tänka vart hon befann sig, o blev det knäpptyst fick jag rusa o leta efter busarna...ja hela tiden på spänn att ungarna inte drossar nerför trappan!

Jag hann med o glömde inte bort nån haha... joo mig själv!! Kom o tänka att jag inte gått på toa på hela dan o sen hann jag inte äta i lugn o ro osv. Men soo what... jag njöt faktiskt oxå o sen var jag ute o lekte med dem. Så mysigt ändå... tre ungar :) ♥♥ ♥

Idag var vi över hos Theres på frukost, där var även Karolina o Oliver. Det var supergott o jättetrevligt. Theres är stor o fin om sin mage, snart är det dags o hon har sin bebis hos sig. Både jag o Karolina har trott att Theres går o bär på en tjeja men idag hade vi båda ändrat oss till en pojke... hmmmm spännande!!! Längtar så :) 
 
Kom på att jag faktiskt inte skrivit om min förlossning...ska försöka hinna med det nån dag. Många har ju frågat o jag ska skärpa mig o skriva ner!

Ang bilder på Mig o Elira hahaha ja men jag har ju tusentals bilder på Mig o Arti så nu tycker jag ändå att Elira förtjänar att få massor av bilder på mamma o henne o massor av mystid! Dock glömmer vi aldrig bort vår älskling, vår nummer 1 :) Han kommer ju alltid vara speciell MEN kärleken till dem båda är evig o jag älskar dem lika mycket ♥♥






/Jeta









1 Mars ~ en ny månad

 


Hallå!!

Ja då var helgen snart slut....men den har faktiskt varit rätt skön, lagom mycket o göra o så. Idag var vi hos Fam Högberg o fikade. Arti bröt nästan ihop för han tyckte att han varit för kort tid hos Max. Han var ledsen o gnällig resten av kvällen men vi lyckades ändå få ihop lite mat, blev kycklinggryta med ris, en godnattsaga o sen somnade han bums! Han var supertrött stackarn.

Nu har även Elira somnat, mannen tittar på fotboll och jag har HELA kvällen för mig själv o min laptop :) me loooovee :)

Här kommer lite bilder... blandade.... har nämligen tömt mobilen :)

Måste tacka vår privata fotograf för underbart fina bilder :) Tack Jennie!!

    


  

Coola pojkarna...eller pöjkarna som Arti säger  ♥




Ja kära vänner varför LIGGA o sova när man kan stå ???? :)


    


♥/Jeta

RSS 2.0